Raadslid in Beeld: Maaike de Lang

Graag stel ik me even voor: Mijn naam is Maaike de Lang, in 1973 geboren in Wijk bij Duur-stede en sinds mijn 5e woonachtig in Friesland.
Ik zag heel wat van de provincie, woonde in Gersloot, Lippenhuizen en Waskemeer. Na mijn studie Verpleegkunde in Groningen woonde ik een tijdje in Leeuwarden en nu alweer 19 jaar in Bakkeveen.

. Een bewuste keuze. Een prachtig, levendig en centraal gelegen dorp. Een prima plek voor mijn drie zoons om op te groeien. Ze zijn nu 18, 16 en (bijna) 14. De oudste is inmiddels de deur al uit. Vier dagen per week werk ik als fractiemedewerker bij de fractie van D66 in Provinciale Staten. Afwisselend werk en dat maakt het erg leuk.
De foto bij dit stukje is gemaakt in de duinen van Bakkeveen. Maaike de Lang

Een fijne plek waar ik erg graag kom. En waar ik de mooiste dingen zie. Ruziënde eekhoorns, soms een slang, vogels en reeën, Genoeg om zuinig op te zijn!
Nieuwe dingen benader ik met nieuwsgierigheid, humor en een open blik. Dat vond ik ook bij D66, een partij die me al aansprak toen ik voor het eerst mocht stemmen. (het eerste paarse kabinet).
Lid worden wilde ik echter niet. Tot ik in 2012 besloot het toch maar te doen. Als steun voor de goede zaak. Al snel werd ik benaderd om eens te komen kijken bij een fractievergadering. Dat beviel van twee kanten en sindsdien maak ik deel uit van de steunfractie. Sinds 4 de-cember 2017 heb ik Romke de Jong opgevolgd als raadslid voor D66. Een spannende en leuke uitdaging die ik met veel plezier ben aangegaan.
Een intensieve periode waar ik in korte tijd veel leerde. Sta nu weer op de tweede plaats op de lijst dus er is een kans dat ik terug mag komen. Deze korte periode smaakt in ieder geval  naar meer.
Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen en bereiken. Vooral in het contact met de dorpen wil ik nog investeren. Ben tenslotte de vertegenwoordiger van alle mensen die mij dat vertrouwen hebben gegeven met hun stem. Daarom hoop ik ook dat iedereen zich vrij voelt contact met me op te nemen over gemeentezaken.
 

Maaike de Lang