Raadslid in Beeld: Sjors Veenstra

Mijn naam is Sjors Veenstra en ben 39 jaar oud. Marrit en ik zijn heit en mem van twee kinderen, Sytske van 3 jaar en Feije van 11 maanden. Op mijn derde jaar ben ik met mijn ouders op het Selmien in Ureterp komen wonen. Gedurende mijn studie aan de universiteit Twente heb ik vijf jaar in Enschede gewoond. Na mijn studie stond ik voor de keuze, of direct een mooie baan in het westen of terug naar Opsterland waar ik mijn familie, vrienden en mijn sociale leven had. Ik heb voor het laatste gekozen en heb er nog geen enkel moment spijt van gehad.

Na 12 jaar op de Telle, in het hart van Ureterp te hebben gewoond, wonen we sinds september van het afgelopen jaar weer op het Selmien, Selmien West om precies te zijn. We hebben daarmee de voordelen van het wonen in het centrum ingeruild voor de geneugten van het buitengebied.

Na het afstuderen als civieltechnisch ingenieur ben ik gestart als zelfstandig ingenieur en was ik deeltijd civieltechnisch ambtenaar bij gemeente Skarsterlân (later is dit De Fryske Marren geworden). Het doorlopen van een project van begin tot einde en het contact met mensen waren voor mij de redenen om volledig als projectleider ruimtelijke ontwikkeling aan de slag te gaan en mijn zelfstandige werkzaamheden als nevenfunctie aan te houden. Of het nu gaat om de aanleg van honderd meter fietspad, de herinrichting van het centrum van Lemmer of de aanleg van het knooppunt Joure, het zijn allemaal projecten waarmee ik een bijdrage mag leveren aan de toekomst en dat geeft mij de nodige voldoening in mijn werk.

Sjors Veenstra

Van huis uit ben ik niet als politicus opgevoed en lang kon de politiek mijn interesse niet wekken. Totdat ik, door mijn werkzaamheden als ambtenaar, besefte hoe belangrijk de keuzes van de raad zijn. Hier worden keuzes voor de toekomst gemaakt. Dit maakte mij ook kritisch richting de Opsterlandse raad. Toen ik vervolgens de vraag kreeg of ik kandidaat raadslid namens het CDA wou worden, kon ik niet anders dan deze kans aangrijpen.
Het CDA past bij me omdat het een partij is, welke goed rentmeesterschap, solidariteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast heeft het CDA het voordeel dat zij een landelijke partij is en nadrukkelijk aanwezig is in de provinciale staten van Fryslân (ze zijn zelfs de grootste fractie). Hierdoor hebben wij als Opsterlandse fractie korte lijnen met het dagelijkse bestuur van Fryslân.
Ondanks dat het raadswerk de nodige tijd vergt, geeft het je veel energie en kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de Opsterlandse mienskip. Op basis van deze afweging heb ik de keuze gemaakt om mij ook voor de komende raadsperiode, weer in te zetten voor Opsterland.