Algemene ontheffing sluitingstijden oud & nieuw

Lees hier de algemene ontheffing sluitingstijden oud & nieuw voor de gemeente Opsterland.

Openingstijden horecabedrijven

Dit jaar valt oud en nieuw op zondagavond. De burgemeester heeft besloten dat deze nacht de kroegen, cafés, MFC’s en dorpshuizen tot 06.00 uur open mogen zijn.

Horecabedrijven die geen alcohol mogen schenken

Voor cafetaria’s, snackbars, lunchrooms en dergelijke bestaan geen extra regels voor oudejaarsnacht. Dit betekent dat voor hen de normale sluitingstijden gelden.

Sportkantines en clubhuizen

Paracommerciële instellingen zoals sportkantines en clubhuizen mogen uitsluitend geopend zijn tijdens de normale verenigings-, trainings- en wedstrijdactiviteiten. Het is niet mogelijk een oudejaarsactiviteit in deze instellingen te organiseren.

Evenement organiseren

Wilt u festiviteiten organiseren op oudejaarsnacht? Dan moet hier hoogstwaarschijnlijk een evenementenvergunning voor worden aangevraagd. Kijk voor meer informatie op www.opsterland.nl of bel naar (0512) 386 222 om erachter te komen of een vergunning nodig is.