Eikenprocessierupsen in Opsterland gezien?

Mocht u eikenprocessierupsen tegenkomen, dan kunt u dit via de MijnGemeente App melden. Omschrijf zo duidelijk mogelijk de locatie. Ons eigen eikenprocessierupsenteam zorgt ervoor dat de nesten zo snel mogelijk worden verwijderd.

Eikenprocessierups melden

U kunt uw melding online op twee manieren doorgeven:

• Via de website: ga naar het meldingenformulier.
  • Via de gratis MijnGemeente App: download de app via de Appstore  of Google Playstore. U meldt zich één keer aan als inwoner van de gemeente Opsterland. Daarna kunt u heel eenvoudig meldingen doorgeven. De app leidt u door het menu. De smartphone voegt de locatie toe. Ook een foto is zo bijgevoegd. De melding komt direct bij onze buitendienst terecht en wordt dan in behandeling genomen. Als u uw gegevens achterlaat, wordt u op de hoogte gehouden van de afhandeling van uw melding

Risicogebieden

Er worden dit jaar veel nesten met eikenprocessierupsen verwacht. Het eikenprocessierupsenteam werkt met een risicokaart. Op deze kaart staan de gebieden waar de processierups voor veel overlast kan zorgen, zoals bij scholen en in recreatiegebieden. Het bestrijdingsteam probeert meldingen binnen deze risicogebieden zo snel mogelijk op te pakken. Door de hoeveelheid nesten, kan het daardoor zijn dat het iets langer duurt voordat uw gemelde nest wordt opgeruimd.

Informatie over gezondheidsklachten

Heeft u gezondheidsvragen die te maken hebben met de eikenprocessierups? Kijk dan op www.rupsen.info of bel de GGD Fryslân: 088 - 22 99 222

Eikenprocessierupsen Opsterland