Koninklijke Onderscheiding voor Jan van Dalen

Op zaterdagavond 11 november werd de heer Jan van Dalen (1958) uit Bakkeveen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland reikte deze Koninklijke Onderscheiding uit voor zijn enthousiaste en vrijwillige inzet bij allerlei activiteiten in Bakkeveen.

Spil in het dorp

De heer van Dalen ontving de Koninklijke Onderscheiding op voordracht van vele dorpsgenoten uit het dorp Bakkeveen. De heer Van Dalen is zeer actief in de gemeenschap en is vrijwilliger in hart en nieren. Zo is de heer Van Dalen in 1988 begonnen met vrijwilligerswerk voor de Volleybalvereniging in Bakkeveen, eerst als secretaris en nu als penningmeester. Hij organiseerde stratenvolleybaltoernooien om zo mensen enthousiast te krijgen voor de sport. Bij de Tennisvereniging LTC Dúndelle is hij maar liefst 20 jaar penningmeester geweest. Sinds 1993 is hij actief als penningmeester en marktmeester bij de vlooienmarkten in Bakkeveen. Ook op recreatief gebied betekent Jan van Dalen veel voor Bakkeveen. Zo organiseert hij fiets- en wandeltochten zoals de jaarlijkse kerstwandeling en de 3 Provinciën wandeltocht. In 1999 richtte Jan van Dalen de website www.bakkeveen.nl op. Door zijn inzet heeft Bakkeveen een eigen website gekregen om de mensen te informeren en met elkaar te verbinden. Van Dalen beheert de website, legt evenementen vast met beeld (foto’s en video’s) en is aanjager van breedband internet voor Bakkeveen. Bakkeveen heeft ook een plaatselijke krant, de Slúswachter, en hiervan is hij redacteur. Daarnaast is hij lid van de Historische Vereniging Bakkeveen, penningmeester van Sociaal Cultureel Werk, vrijwilliger van de Himmelploech en de Wampex, organisator van de jaarlijkse ballonvaarten. Ook geeft hij computerhulp aan huis en was Man van het jaar in 2002. Naast zijn actieve rol in het vrijwilligerswerk heeft Jan van Dalen jarenlang de rol vervuld van mantelzorger voor zijn moeder.

Onderscheiding

Burgemeester Ellen van Selm (gemeente Opsterland) reikte namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de onderscheiding uit. Met deze onderscheiding werd de heer Jan van Dalen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat deed burgemeester Van Selm tijdens de Bakkefeanster Jûn, een gezellige avond voor Bakkefeansters.

Aanmelden

Een Koninklijke Onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen. Voor informatie en het opvragen van een voorstelformulier, neemt u contact op met Nanouchka Visser, gemeente Opsterland, via (0512) 386 202.

Jan van Dalen KO