Opsterland sluit zich aan bij 100% zwerfafvalvrij Friesland

In de gemeente Opsterland ruimen diverse Himmelploegen en vrijwilligers zwerfafval op. De vrijwilligers zetten zich in om de leefomgeving van onze inwoners schoon te houden. Ze zorgen er ook voor dat bezoekers kunnen genieten van een zwerfafvalvrije natuur. Naast deze vrijwillige inzet sluit de gemeente Opsterland zich ook aan bij de campagne '100% zwerfafvalvrij Friesland'. Op dinsdag 30 juli 2019 vond de officiële aftrap hiervoor plaats.

Campagne 100% zwerfafvalvrij Friesland

De campagne zet in op een 100% zwerfafvalvrij Friesland. Om dit te kunnen realiseren, zet Opsterland zich met meerdere Friese gemeenten, Omrin, Circulair Friesland en Stichting Nederland Schoon in. Stichting Nederland Schoon gaat ons ondersteunen en maakt samen met ons een plan van aanpak voor een 100% zwerfafvalvrij Opsterland. Wethouder Rob Jonkman: “De kennis en ervaring van de vrijwilligers en Himmelploegen komt hierbij goed van pas. Zij zullen, als ze dat willen, een actieve rol krijgen bij de campagne”.

Afvalvrij

Op de foto: wethouder Rob Jonkman zet onder het toeziend oog van de Himmelploegen en vrijwilligers Opsterland op de kaart van '100% zwerfafvalvrij Friesland'.