Vrijdag 15 november: lunch en theater voor mantelzorgers

Op vrijdag 15 november 2019 staan de deuren van MFC De Wier in Ureterp open voor alle mantelzorgers die in de gemeente wonen. Tijdens een heerlijke lunch kan er gezellig met elkaar gepraat worden, ervaringen uitgewisseld en elkaar een hart onder riem gestoken worden. Aansluitend is er een theatrale voorstelling vol verhalen en liedjes.

Gebiedsteam organiseert Dag van de Mantelzorg in Opsterland

Jaarlijks worden mantelzorgers rondom de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Vaak vinden mantelzorgers het heel gewoon wat ze allemaal doen voor een ander. Toch is het heel bijzonder, en vaak ook zwaar, wij zij doen. Reden temeer om mantelzorgers een ontspannende middag aan te bieden, vindt het Gebiedsteam van de gemeente Opsterland. Tijdens deze middag zijn zowel de mantelzorgers, als degene voor wie zij zorgen, uitgenodigd.

Wethouder Libbe de Vries is ook aanwezig tijdens deze middag: ‘Het is voor mantelzorgers vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar er zijn ook mantelzorgers die tegen problemen aanlopen. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan; is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten. Gemeente Opsterland onderstreept het belang van een goede zorg en ondersteuning voor de mantelzorgers, zodat zij de zorg goed kunnen volhouden en niet overbelast raken.’

Mantelzorgers, meld u aan

Mantelzorgers die bekend zijn bij het Gebiedsteam van de gemeente Opsterland hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Wie mantelzorger is, in de gemeente Opsterland woont en geen uitnodiging heeft ontvangen, kan zich aanmelden bij het Gebiedsteam via (0512) 386 222 of gebiedsteam@opsterland.nl.