Ophalen grofvuil en/of grof tuinafval

Heeft u groot tuinafval, grofvuil, huishoudelijk afval dat te groot en/of te zwaar is om in een container te doen, of u kunt het niet zelf wegbrengen naar de Milieustraat in Gorredijk? Maak dan een afspraak om uw grofvuil of tuinafval te laten ophalen.

Voorwaarden

Zet uw grofvuil, grof tuinafval en huishoudelijke Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA) op de inzameldag zoveel mogelijk gebundeld aan de openbare weg voor uw woning. Zorg ervoor dat het makkelijk op te pakken is. Grofvuil mag niet in dozen en/of zakken aangeboden worden. Bouw/sloop, bedrijfsafval en asbest worden niet opgehaald.

Het voorrijtarief voor grof huishoudelijk afval en/of tuinafval bedraagt €37,50 bij maximaal 2 m³ per melding.

  • Bij elke extra 2 m³ grof huishoudelijk afval en/of tuinafval wordt een verhoogd tarief van €35,- in rekening gebracht.
  • Bij grof huishoudelijk afval wordt €16,- per 1 m³ in rekening gebracht.
  • Bij tuinafval wordt €8,- per 1 m³ in rekening gebracht.
  • Bij AEEA wordt alleen €37,50 voorrijkosten in rekening gebracht.

U ontvangt hiervoor een rekening van gemeente Opsterland.

Aanvraag

Direct regelen

Wilt u uw grofvuil, grof tuinafval of AEEA op laten halen? Vul dan het formulier "Afspraak maken grofvuil ophalen" in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen').

LET OP: er zijn kosten verbonden aan het ophalen van grofvuil, grof tuinafval of AEEA. Deze worden in het formulier nader toegelicht.

U kunt uw grofvuil en/of groot tuinafval ook aanmelden via de Omrin Afvalapp of via het Service Ynformaasje Punt (SYP) van Omrin.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.