Activiteiten rondom 75 jaar vrijheid afgelast

Onder de huidige omstandigheden, vanwege het coronavirus, kunnen de activiteiten rondom 75 jaar vrijheid geen doorgang vinden. Hierbij gaat het om zowel de Vrijheid-express die in april Gorredijk en Ureterp aan zou doen, als de activiteiten die op 4 en 5 mei plaats zouden vinden, zoals de Vrijheidsmaaltijden. Hoewel begrijpelijk, is dit ook erg jammer voor al het werk dat in de programmering is gestoken door het Nationaal Comité, de coördinatoren uit de provincies en uiteraard de inzet en het enthousiasme vanuit onze dorpen.

Alternatieve invulling

Hoewel begrijpelijk, is dit ook erg jammer voor al het werk dat in de programmering is gestoken door het Nationaal Comité, de coördinatoren uit de provincies en uiteraard de inzet en het enthousiasme vanuit onze dorpen. Vanuit het Nationaal Comité wordt er samen met hun partners nagedacht over een alternatieve invulling om aandacht te geven aan 75 jaar vrijheid. De gemeente Opsterland denkt ook na over een alternatieve invulling voor de herdenkingen op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei.