Regelingen voor ondernemers, bedrijven en zzp'ers

De regering verlengt de belangrijkste steunregelingen voor bedrijven. Bedrijven kunnen tot de zomer van 2021 steun aanvragen om door de coronacrisis te komen. Er gelden daarbij nieuwe voorwaarden. Het eerste pakket liep eind mei af, het tweede pakket loopt tot 1 oktober. Tot eind juni 2021 is het derde steunpakket van kracht. Bekijk hier op welke regelingen u aanspraak kunt maken.

Check hier alle regelingen:

Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF)

ZZP-ers kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen door de coronacrisis. Om ZZP-ers hierin tegemoet te komen, heeft de Rijksoverheid de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in het leven geroepen. Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF) voert voor onze gemeente deze regeling uit. Kijk voor meer informatie op www.bureauzelfstandigenfryslan.nl/corona of bel het BZF op telefoonnummer 14058.

Gemeente Opsterland

De gemeenten Opsterland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf (OWO) treffen extra maatregelen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. Het gaat hierbij om maatregelen voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Dit zijn maatregelen bovenop die van de regering. Meer informatie vindt u op de pagina 'Extra regelingen gemeentelijke belastingen en heffingen'.

Meer informatie en handige links