Kinderopvang vanaf 11 mei weer geopend / BSO vanaf 8 juni volledig open

Vanaf 11 mei 2020 mogen kinderen van 0 tot 4 jaar naar de dagopvang (crèche) en kinderen van 0 tot 12 jaar naar de gastouderopvang. Kinderen van 4 tot 12 jaar waarvan de ouders een contract hebben met de BSO mogen naar de BSO op de dagen dat zij naar school gaan, aangepast dus volgens het ritme van school. Op andere dagen mogen zij niet naar de BSO. Vanaf 8 juni gaat de BSO ook weer volledig open. Kinderen worden dan weer opgevangen op hun vaste dagen die zijn afgesproken in het contract.

De Rijksoverheid blijft de eigen bijdrage voor de kinderopvang vergoeden aan ouders zolang het maatregelenpakket voortduurt. Let op: als het kind één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, dan mag het kind niet naar de opvang. 

Noodopvang

Er blijft vanaf 11 mei noodopvang beschikbaar voor kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en voor leerlingen die vanwege hun thuissituatie kwetsbaar zijn. Dit wordt in een samenwerking tussen de scholen en kinderopvang georganiseerd. Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog beschikbaar (tot 1 juli) voor kinderen van ouders die werken in de zorg (avond/nacht/weekend). 

Meer informatie

Meer informatie over scholen en kinderopvang vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs