Aangepaste maatregelen sport vanaf 1 juli 2020

Het kabinet maakte op 23 juni veel versoepelingen van de coronamaatregelen op het gebied van sport bekend. Bekijk het sportprotocol vanaf 1 juli.

Protocol 'Verantwoord Sporten'

Het protocol ‘Verantwoord Sporten’ is opgesteld door het NOC*NSF (sportbonden), Vereniging Sport en Gemeenten en afgestemd met het RIVM en ministerie van VWS. Lees hier meer over dit protocol en wat we van u als sportvereniging verwachten.

Wat mag er op dit moment?

Kort samengevat maakte het kabinet op 23 juni het volgende bekend:

• Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Contact

Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op met Sport Fryslân: melis@sportfryslan.nl of 06 12 66 83 17 of met de gemeente Opsterland: (0512) 386 222 of e-mail janjitse.visser@opsterland.nl.