Lockdownmaatregelen Sport 15 december 2020

Op 14 december 2020 het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een lockdown aangekondigd om de contacten tot een minimum te beperken.

Protocol 'Verantwoord Sporten'

Het protocol ‘Verantwoord Sporten’ is opgesteld door het NOC*NSF (sportbonden), Vereniging Sport en Gemeenten en afgestemd met het RIVM en ministerie van VWS.

Lees hier meer over dit protocol en wat we van u als sportvereniging verwachten.

Wat mag er vanaf 15 december 2020?

Om contacten tot een minimum te beperken, zijn er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten vanaf 15 december:

• Sportscholen en zwembaden zijn gesloten.
  • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan.
  • Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Contact

Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op met Sport Fryslân: melis@sportfryslan.nl of 06 12 66 83 17 of met de gemeente Opsterland, telefoon 0512 386 222 of e-mail emma.hofman@opsterland.nl