Zorg en ondersteuning

Terwijl het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt bieden mensen elkaar spontaan en op grote schaal hulp aan. Regelmatig vindt u in de huis-aan-huis krant SA! een speciale 'Soarch foar elkoar' pagina. Ook online is er van alles te vinden om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie tijdens deze coronacrisis.

 • Coronacrisis: tips en adviezen van het Gebiedsteam

  Terwijl het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt bieden mensen elkaar spontaan en op grote schaal hulp aan. Elke woensdag vindt u in de huis-aan-huis krant SA! een speciale 'Soarch foar elkoar' pagina. Ook online is er van alles te vinden om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie tijdens deze coronacrisis.

 • Vervangende mantelzorg tijdens de coronacrisis

  Nu dagbestedingslocaties zijn gesloten en veel andere activiteiten voor mensen met bijvoorbeeld dementie zijn komen te vervallen, is uw partner of familielid meer thuis. Dat betekent voor u als mantelzorger een extra belasting. Ook omdat u andere familieleden, vrienden of kennissen vanwege de coronamaatregelen niet kunt vragen om langs te komen.

 • Veelgestelde vragen Wmo zorgaanbieders

  De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland hebben samen de Wmo-ondersteuning ingekocht, zoals hulp bij het huishouden, dagbesteding en begeleiding.

 • Nibud Geldkrant 'Grip op geld in tijden van crisis'

  Grip op geld geeft rust in deze onrustige tijden. Het Nibud maakte een speciale Geldkrant over dit onderwerp.

 • Whatsapp Helpline in Moroccan Arabic, Tamazight and Turkish

  Do you need someone to talk to or advice/help, because you are in quarantine or home isolation? And don't you, or someone you know, speak Dutch? You can now reach the Red Cross Helpline via WhatsApp in Moroccan Arabic, Tamazight and Turkish. Visit the website of the Red Cross for more information.