• Oriënterende raadsbijeenkomst op 2 juni 2020

Vanwege een technische storing kon de oriënterende raadsbijeenkomst op 25 mei jl. niet doorgaan.

• Executoriale verkoop op vrijdag 5 juni 28 mei 2020

Op vrijdag 5 juni 2020 vindt vanaf 9.00 uur een executoriale verkoop plaats aan de Utein 63 in Beetsterzwaag.

• Grote brand bij ThermoNoord in Gorredijk 24 mei 2020

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei 2020 woedde een grote brand bij het bedrijf ThermoNoord aan de Wetterwille in Gorredijk. Een groot aantal lege afvalcontainers vatte vlam en er was hevige rookontwikkeling. Daarom werd een NL-Alert afgegeven en moesten enkele woningen in de buurt geëvacueerd worden. Niemand raakte gewond. De geëvacueerde inwoners konden gelukkig vrij snel weer terug naar huis. Burgemeester Ellen van Selm bezocht vannacht de locatie van de brand.

• Herziening richtlijnen speeltuinbeleid 20 mei 2020

De gemeente Opsterland heeft de richtlijnen voor het speeltuinenbeleid vernieuwd. Dat was nodig omdat het huidige beleid dateert uit 2005 en verouderd is. Gevolg van de nieuwe richtlijnen is dat alle nieuwe speeltuinen vanaf dit jaar al rookvrij zijn en er duidelijkheid is voor het oprichten en beheren van nieuwe speeltuinen.

• Mogen sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) open?

Gemeenschappelijke was-, toilet en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken, en bij parken, natuurgebieden, stranden zijn in Nederland gesloten tot 1 juli 2020. De noodverordening laat wel toe dat openbare toiletten zonder was- en douchefaciliteiten kunnen worden geopend. Hiermee kan vervuiling van de openbare ruimte worden voorkomen en tegengegaan; er wordt voorkomen dat mensen hun behoefte in de openbare ruimte doen.