• Veilig Opsterland 11 december 2018

Gemeente Opsterland maakt een nieuw veiligheidsplan, daarvoor willen we graag van u als inwoner weten wat u belangrijk vindt. Voelt u zich veilig, waar heeft u last van en welke onderwerpen moeten volgens u meer aandacht krijgen?

• Oproep tot tijdig weghalen boot Monique in de Nije Feart te Gorredijk 07 december 2018

In de Nije Feart tegenover Langewal huisnummer 74 in Gorredijk ligt al geruime tijd een boot met de naam ‘Monique’ afgemeerd.

• Fiets- en voetgangersbrug Bakkeveense Vaart Foarwurker Wei/ De Brink afgesloten 06 december 2018 wegwerkzaamheden teaser

Onlangs is na een inspectie gebleken dat de opleggingen van de fiets- en voetgangersbrug bij de Brink over de Bakkeveense Vaart, onvoldoende stabiel zijn. Om te voorkomen dat de brug verder wegzakt of beschadigd raakt, is besloten de brug tijdelijk te verwijderen.

• Leefbaarheidsonderzoek levert schat aan inzichten op 29 november 2018

Donderdag 29 november 2018 presenteren de P10 en Wageningen University & Research de resultaten van het onderzoek ‘Leefbaarheidsinitiatieven op het platteland’. Een van de conclusies is dat dorpen heel goed in staat zijn om grote projecten aan te pakken die invulling geven aan de verduurzaming van ons land.

• Koninklijke Onderscheiding voor Jan Klaas Dijkstra 29 november 2018

Op woensdagochtend 28 november 2018 werd de heer Jan Klaas Dijkstra (1935) uit Wijnjewoude benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland reikte deze Koninklijke Onderscheiding uit voor zijn jarenlange inzet voor de plaatselijke voetbalvereniging ODV.