• Aangepaste dienstverlening icon-dienstverlening

Op advies van de Rijksoverheid heeft de gemeente Opsterland besloten om haar medewerkers zoveel mogelijk te laten thuiswerken. De dienstverlening is daarom aangepast.

• Landelijke coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

• Meeste grond Opsterland onder de PFAS-norm 31 maart 2020

Opsterland heeft een bodemkwaliteitskaart met PFAS waarden vastgesteld. Met het vaststellen hiervan kan grondverzet in Opsterland weer zijn normale gang gaan. Er zijn nog drie locaties in Opsterland waar rekening moet worden gehouden met extra grondonderzoek tijdens grondverzet. Dit zijn industrielocaties waar men in het verleden met PFAS verdachte stoffen heeft gewerkt. Bij overig grondverzet kan de bodemkwaliteitskaart weer als vanouds worden gebruikt.

• Maatregelen sportverenigingen

Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis is het noodloket. Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen. Deze regeling zet in op het niet meer kunnen betalen van vaste lasten vanwege maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus.

• De natuur in? Respecteer de maatregelen!

In een tijd zoals deze is het fijn om een frisse neus te halen in één van de natuurgebieden in de gemeente. Dit kan nog steeds, maar om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen vragen wij u de regels na te leven.