• Persconferentie corona dinsdag 12 januari - Nederland blijft in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

• Doe mee met de training Politiek Actief 08 januari 2021

Wil je meer weten over politiek? Lijkt het je wel wat om invloed te hebben op wat er gebeurt in onze gemeente? Of ben je gewoon benieuwd naar de lokale democratie? Dan is de gratis training Politiek Actief wat voor jou.

• Wegwerkzaamheden in Bakkeveen 07 januari 2021

Aannemersbedrijf Nota Infra uit Sneek gaat voor de gemeente Opsterland wegwerkzaamheden uitvoeren aan een gedeelte van de Mjûmster Wei te Bakkeveen.

• Nieuwjaarsgesprek op 4 januari 2021 12 januari 2021

Nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, kijkt burgemeester Ellen van Selm in gesprek met Arend Waninge terug op het bewogen jaar dat achter ons ligt en bespreekt zij de wensen voor 2021.

• Landelijke maatregelen

In Nederland heeft de Rijksoverheid maatregelen ingesteld om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen passen in de Nederlandse aanpak van het coronavirus, dat erop gericht is om de zorgcapaciteit niet te overbelasten en de mensen te kunnen helpen die het meest kwetsbaar zijn.