Nieuws

 • Landgoeddag Lycklama voor jong en oud 15 augustus 2018

  Op zondag 2 september 2018 is tijdens de Landgoeddag het prachtige Lycklamahûs in Beetsterzwaag gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Of om mee te doen aan unieke activiteiten in de tuin, de Overtuin en de Tropische Kas.

 • MKB-Tour voor ondernemers op 12 september in Drachten 03 augustus 2018

  Ondernemer met interesse in innovatie, export en circulaire economie? Benieuwd naar het verhaal van gedeputeerde Sander de Rouwe? Circulair ondernemen iets voor u? Anne Jan Zwart vertelt u er alles over!

 • DigiD beperkt bereikbaar door DDoS-aanval 03 augustus 2018

  Als gevolg van een DDoS-aanval is de website van DigiD niet continu bereikbaar. Bij een DDoS-aanval worden servers van een website overbelast met verzoeken van een aanvaller. Hierdoor worden deze servers onbereikbaar, waardoor bijvoorbeeld een site niet bezocht kan worden.

 • Fan fytsen bliuwst fit! Een dag over fit en veilig blijven fietsen op 18 september in Gorredijk 31 juli 2018

  Fietsen is leuk, handig én gezond. Op een doordeweekse dag maken Nederlanders 14 miljoen fietsritjes. Hoe blijf je zo veilig mogelijk fietsen als je ouder wordt? Op dinsdag 18 september 2018 is er van 9.30 – 16.00 uur een dag over fit en veilig blijven fietsen in en bij de Skâns in Gorredijk.

 • Let op! Vier campers toegestaan bij camperplaats Kalkovens te Gorredijk 30 juli 2018

  Bij de passantenhaven aan de Kalkovens in Gorredijk is plek voor vier campers. Deze camperplaatsen worden met speciale borden aangegeven. De verblijfsduur van de campers is maximaal drie dagen. De handhavers van de gemeente Opsterland constateren dat er deze zomer veel meer campers op deze plek aan de Kalkovens staan dan het toegestane aantal van vier.