• Bladinzameling / bladveegschema

De gemeente plaatst deze herfst bladkorven op plaatsen waar veel bladeren vallen. Hierin kunt u bladeren van gemeentelijke bomen verzamelen. Daarnaast wordt er in diverse straten geveegd.

• Hoorzitting bezwarencommissie woensdag 27 november 2019 18 november 2019

Op 27 november 2019 vinden vanaf 19.45 uur hoorzittingen plaats voor de bezwarencommissie. Deze hoorzittingen zijn openbaar en worden gehouden in De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag.

• Uitvoeringsplan Energietransitie en Zonneplan Opsterland aan raad voorgelegd

Gemeente Opsterland heeft de ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn. Om hier invulling aan te geven, is er in opdracht van de gemeenteraad gewerkt aan het Uitvoeringsplan Energietransitie en aan het Zonneplan Opsterland. Beide plannen worden nu aan de gemeenteraad voorgelegd.

• Fairtrade certificaten uitgereikt in Ureterp 01 november 2019

Op dinsdagochtend 29 oktober, tijdens de landelijke Fairtradeweek, zijn in Ureterp zes certificaten uitgereikt aan bedrijven en organisaties die kiezen voor Fairtrade producten. Met deze uitreiking is het aantal deelnemers dat eerlijke producten aanbiedt in de Fairtrade gemeente Opsterland weer uitgebreid.

• Onderzoek Jeugdwet en Wmo laat positieve resultaten zien 30 oktober 2019

De tevredenheid van Wmo- en Jeugdzorg-cliënten over het contact met de gemeente, de kwaliteit en het effect van de zorg die zij hebben ontvangen is toegenomen. Dat blijkt uit het jaarlijks cliëntervaringsonderzoek. Het onderzoek over 2018 is uitgevoerd onder 324 Wmo-cliënten en 30 jongeren en 63 ouders van jongeren die jeugdhulp ontvangen in gemeente Opsterland en vindt elk jaar plaats.