• Opsterland herdenkt de slachtoffers van de Holocaust met het LEVENSLICHT

Gemeente Opsterland herdenkt van 26 januari tot en met 2 februari de slachtoffers van de Holocaust. Burgemeester Ellen van Selm onthult op zondag 26 januari om 19.00 uur het LEVENSLICHT bij Museum Opsterlân in Gorredijk. Daarna rouleert het LEVENSLICHT langs de vier grootste dorpen in Opsterland. Het monument kan worden bezichtigd tot en met 2 februari 2020.

• Startbijeenkomst lokaal sportakkoord 30 januari 2020

Gemeente Opsterland werkt aan een lokaal sportakkoord. Dit akkoord kan in 2020 een extra impuls geven aan sport en bewegen in Opsterland. Onder leiding van André Kasel (onafhankelijk sportformateur) werken we met elkaar aan mooie initiatieven en duurzame verbindingen tussen de deelnemers. Tijdens deze startbijeenkomst willen we met elkaar in gesprek over de ambities en thema’s die er zijn op sport- en beweeggebied in relatie tot zorg, welzijn en onderwijs. Hiermee maken we onze gemeente (nog) beweegvriendelijker.

• Aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd 15 januari 2020

Onlangs zijn de aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Hierop moet de omzet die men heeft gehad over het belastingjaar 2019 ingevuld worden. Op basis van de aangifte wordt er in mei 2020 een aanslag toeristenbelasting opgelegd.

• Column december - Zorg voor elkaar, zorg in Opsterland

‘Zorg voor elkaar, zorg in Opsterland’ is de tekst in het beeldmerk van het Gebiedsteam. Het zegt precies waar we voor staan. We willen graag gebruik maken van de krêft fan de mienskip. Kijken naar wat een cliënt nog wél kan, alleen of met hulp van anderen. Met behulp van familie, vrienden of buren is er veel mogelijk.

• Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding

Veel mensen zetten zich in voor de samenleving, vaak onopvallend en op de achtergrond. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? Doe dan een voorstel voor een onderscheiding of 'lintje'.