• Tussenstand aanmeldingen glasvezel van Kabelnoord 22 oktober 2018

Al 18,4% (tussenstand 18-10) van de betrokkenen in het buitengebied van de gemeente Opsterland heeft zich aangemeld voor glasvezel van Kabelnoord.

• Gebiedsteam Opsterland start campagne - Geldzorgen? Durf te vragen! 22 oktober 2018

Gemeente Opsterland start een campagne om inwoners te wijzen op de mogelijkheid om gratis budgetadvies te vragen aan de budgetcoaches van het Gebiedsteam. Hiermee wil het college van burgemeester en wethouders zoveel mogelijk voorkomen dat inwoners pas aan de bel trekken als er al schulden zijn. Meestal is er dan geen weg terug en volgt er een langdurig schuldhulpverleningstraject. Juist als burgers op tijd advies vragen, kunnen schulden worden voorkomen.

• Verkeershinder i.v.m. onderhoud aan asfaltwegen 16 oktober 2018 wegwerkzaamheden teaser

De gemeente Opsterland laat de komende weken onderhoud verrichten aan verschillende wegen in de gemeente.

• Geslaagde bijeenkomst voor nieuwe inwoners 06 oktober 2018

Zaterdagmiddag 6 oktober 2018 vond er in het gemeentehuis in Beetsterzwaag een bijeenkomst plaats voor nieuwe inwoners van Opsterland. Het was een geslaagde middag!

• Winkelend publiek Beetsterzwaag krijgt meer tijd voor inkopen 05 oktober 2018

Bezoekers van Beetsterzwaag kunnen binnen de blauwe zone in het vervolg twee uur parkeren in plaats van één uur. Dit parkeerbesluit is één van de maatregelen om de parkeersituatie in Beetsterzwaag te verbeteren.