Nieuws

• Openbare oriënterende raadsbijeenkomst op maandag 20 november 17 november 2017

De gemeenteraad vergadert op maandag 20 november 2017 vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Wilt u over onderstaande onderwerpen meepraten? Geef dit uiterlijk maandag 20 november 2017, 12.00 uur door aan de griffie, telefoon (0512) 386 299 of e-mail griffie@opsterland.nl

• Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief! 16 november 2017

Denkt u wel eens dat het beter zou kunnen in de gemeente? Vraagt u zich wel eens af hoe beslissingen worden genomen door de gemeenteraad? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan gratis de cursus Politiek Actief.
    Na de succesvolle cursus van afgelopen zomer organiseert de gemeente Opsterland deze cursus nu opnieuw samen met De Fryske Marren, Heerenveen, Smallingerland en Weststellingwerf.
    De cursus start op 30 november in Heerenveen volgt daarna een route zoals hieronder beschreven.

• Een eigen boom voor honderdjarigen in Opsterland 14 november 2017

Burgers in Opsterland die honderd jaar worden krijgen een eigen fruitboom in de Doorgeeftuin. Mevrouw Liemburg-de Haan (8 januari 1917), mevrouw Akkerman (23 maart 1917), mevrouw Van Zwol-Boerstra (3 mei 1914) en mevrouw Bosma-Van der Dong (26 oktober 1917) zijn het afgelopen jaar 100 en 103 jaar geworden. Op donderdag 16 november om 14.00 uur plant burgemeester Ellen van Selm de bomen samen met mevrouw Bosma, mevrouw van Zwol en mevrouw Akkerman.

• Koninklijke Onderscheiding voor Jan van Dalen 12 november 2017

Op zaterdagavond 11 november werd de heer Jan van Dalen (1958) uit Bakkeveen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland reikte deze Koninklijke Onderscheiding uit voor zijn enthousiaste en vrijwillige inzet bij allerlei activiteiten in Bakkeveen.

• Bijtende honden: melden bij de politie 10 november 2017

Soms nemen inwoners contact op met de gemeente met de mededeling dat hun hond gebeten is door een andere hond. Het klopt dat de gemeente uiteindelijk een ‘maatregel’ kan opleggen (bijvoorbeeld een muilkorfgebod), maar u gaat eerst naar de politie.