• Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding 19 juni 2018

Veel mensen zetten zich in voor de samenleving, vaak onopvallend en op de achtergrond. Kent u zo iemand en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? Doe dan een voorstel voor een onderscheiding of 'lintje'.

• Ook gemeente Opsterland is nu een JOGG-gemeente! 22 juni 2018

Tijdens de provinciale bustour 'Nuchter over gewicht' voor (nieuwe) wethouders in Fryslân is vanmiddag door de directie van JOGG het bord 'Gemeente Opsterland JOGG-gemeente' aan wethouder Libbe de Vries uitgereikt.

• Project Kansen voor Beetsterzwaag zoekt ‘Kanshebbers’ 21 juni 2018

De gebouwen van basisscholen O.D.S De Trime en C.B.S. De Paedwizer worden vervangen door een brede schoolgebouw. Om dit doel te bereiken, startte op 18 april 2017 het project Kansen voor Beetsterzwaag. Tot nu toe lag de focus op mogelijke locaties voor de brede school. In de komende periode ligt de focus op de kansen die dit met zich meebrengt.

• Dingena Mol maakt beste plattelandsfoto en wint Henk Aalderink-prijs 20 juni 2018

Uit 168 inzendingen koos de jury van de Henk Aalderink-prijs unaniem de foto van Dingena Mol als winnaar. Van alle ingezonden foto’s legt die van haar het energieke platteland het beste vast. Ze wint daarmee de hoofdprijs van € 2500 in deze fotowedstrijd die werd uitgeschreven door de P10, het netwerk van grote plattelandsgemeenten. De winnende foto is samen met de negen andere mooiste inzendingen te bewonderen in een speciaal samengestelde tentoonstelling. Die is te zien in het gemeentehuis van Bronckhorst tot en met 20 juli.

• Nieuwe leden voor Dagelijks Bestuur P10 20 juni 2018

Tijdens de jaarlijkse zomersessie van de P10 heeft het Algemeen Bestuur (AB) vandaag in de gemeente Bronckhorst vier nieuwe leden gekozen voor het Dagelijks Bestuur (DB). Het gaat om de wethouders Harry Scholten, Theo Meskers, Paul Sanders en Jack Werkman. Zij vertegenwoordigen respectievelijk de gemeenten Hof van Twente, Hollands Kroon, Peel en Maas en Sluis. Zij brengen ieder een enorme schat aan kennis, ervaring en netwerk mee én de gedrevenheid om vanuit P10-verband te werken aan vraagstukken en oplossingen van het platteland.