Wegen, verkeer en vervoer

 • De Arriva Buurtbus 104

  De splinternieuwe Arriva Buurtbus 104 (voorheen Qbuzz Buurtbus 104) rijdt in de dienstregeling van maandag t/m vrijdag de mooiste busroute van Opsterland.

 • IJswegencentrale

  De IJswegencentrale is een organisatie voor het:
  - bevorderen van schaatsrecreatie op natuurijs;
  - behartigen van belangen voor schaatstoerisme op natuurijs;
  - beheren en onderhouden van de begaanbaarheid van openbare natuurijswegen.

 • Parkeren

  Overal in Opsterland is het gratis parkeren. Daarom kunt u ook geen parkeervergunning of parkeerontheffing aanvragen. Om te voorkomen dat parkeerplaatsen voor kortparkeerders worden ingenomen door langparkeerders geldt in en rond de Hoofdstraat in Beetsterzwaag en in het centrum van Gorredijk een blauwe zone. Wees hier wel alert op.

 • Plusbus

  De Plusbus is een initiatief voor sociale en culturele uitstapjes. De Plusbus is voor inwoners van Opsterland van 60 jaar en ouder die minder goed van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken en voor inwoners met een lichamelijke beperking.

 • Strooien (bij gladheid)

  Als het glad is, strooit gemeente Opsterland volgens twee routes: de A- en de B-route. Hierin heeft de A-route de prioriteit boven de B-route. De routes zijn verdeeld naar het gebruik en bereikbaarheid van de wegen.

 • Wegwerkzaamheden en stremmingen

  In Opsterland wordt regelmatig aan of langs de weg gewerkt. Hier leest u waar op dit moment werkzaamheden zijn of waar een weg is afgesloten.