Verkiezingen 2019

Op donderdag 23 mei 2019 mag u weer naar de stembus! In Nederland wordt er op die dag gestemd voor de leden van het Europees Parlement. Alle informatie rondom deze verkiezingen vindt u op deze pagina.

  • Liveblog verkiezingen 23 mei 2019 Europees Parlement

    Donderdag 23 mei 2019 brengt Nederland zijn stem uit voor de Europese Unie. We kiezen tijdens deze verkiezingen rechtstreeks onze vertegenwoordigers in de Europese Unie. De verkiezingen vinden in heel Europa op verschillende dagen plaats (van 23 t/m 26 mei). Om die reden worden de uitslagen niet op de verkiezingsdag zelf gepubliceerd, maar pas als in alle landen de stembureaus gesloten zijn. Zondagavond 26 mei volgt de voorlopige uitslag op partijniveau. Maandag 27 mei worden de stemmen centraal op kandidaatsniveau geteld en volgt de definitieve uitslag. In dit liveblog houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

  • Liveblog verkiezingen 20 maart 2019 Provinciale Staten en Wetterskip

    Op woensdag 20 maart 2019 vonden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Wetterskip plaats. U vindt hier alle informatie over deze verkiezingsdag.

  • Stembureaus

    De gemeente Opsterland telt 18 stembureaus. De stembureaus zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. U mag uw stem uitbrengen op elk stembureau in de gemeente Opsterland. Op uw stempas wordt het voor u dichtstbijzijnde stembureau aangegeven.