Liveblog verkiezingen 20 maart 2019 Provinciale Staten en Wetterskip

Op woensdag 20 maart 2019 vonden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Wetterskip plaats. U vindt hier alle informatie over deze verkiezingsdag.

• Liveblog verkiezingen 20 maart 2019 (incl. uitslag)

Woensdag 20 maart 2019 brengt Nederland zijn stem uit voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Via dit liveblog houden we u op de hoogte van de verkiezingsdag en de uitslagen.

• Experiment: Opsterland telt stemmen centraal!

Opsterland gaat de stemmen na afloop van de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen, de waterschapverkiezingen en later in mei 2019 de verkiezingen voor het Europees Parlement centraal tellen. Opsterland heeft zich aangemeld voor een experiment dat dit tellen daags na de verkiezingen mogelijk maakt. Het gaat dan om het tellen van de voorkeurstemmen. Het tellen van de stemmen per lijst gebeurt wel op de avond zelf, zodat een voorlopige uitslag wel meteen beschikbaar is.