Stembureauleden en stemmentellers gezocht

Wilt u de verkiezingen op 20 maart 2019 eens op een andere manier beleven? Meld u dan aan als stembureaulid of help ons met het tellen van de stemmen! 

Stembureauleden

De gemeente Opsterland telt 18 stembureaus. Per stembureau worden 6 stembureauleden benoemd. Dat betekent dat er twee ploegen van drie leden zijn. De eerste ploeg begint om 07.00 uur en wordt afgelost door de tweede ploeg om 14.00 uur. Beide ploegen tellen 's avonds vanaf 21.00 uur de stemmen per partij om tot een voorlopige uitslag te komen. Om stembureaulid te worden, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en beschikbaar zijn op woensdag 20 maart 2019.

Stemmen tellen

Op donderdag 21 maart 2019 worden de stemmen op kandidaatsniveau geteld om tot de definitieve uitslag te komen . Daarvoor zijn we op zoek naar tellers. Om teller te worden, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en beschikbaar zijn op donderdag 21 maart 2019.

Aanmelden

Direct regelen

Wilt u zich aanmelden als stembureaulid? Vul dan het formulier "Aanmelden stembureaulid" in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen'). 

Wilt u zich aanmelden als stemmenteller? Vul dan het formulier "Aanmelden stemmen tellen" in (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen'). 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.