Hulp voor (startende) ondernemers

Verkeert uw onderneming tijdelijk in (financieel) zwaar weer of bent u van plan om een onderneming te starten vanuit een uitkeringssituatie? Dan kan de gemeente Opsterland u helpen. U kunt zich ook richten tot het Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF). Het BZF voert voor de gemeente het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) en de wet IOAZ uit.

Voor startende ondernemers vanuit een uitkeringssituatie

Heeft u er wel eens aan gedacht om een eigen bedrijf te beginnen en zo uw inkomen te verdienen? Voordat u uw bedrijf start, is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt op het ondernemerschap. De gemeente kan u helpen bij uw plan. 

Prestart traject

Ontvangt u Participatie Wet uitkering van de gemeente Opsterland? Dan kunt u gebruik maken van het prestart traject.

Het prestart traject helpt u bij:

  • het ontwikkelen van uw ondernemersvaardigheden;
  • het ontwikkelen van uw ondernemingsplan;
  • de financiering van bedrijfsmiddelen;
  • de ondersteuning in levensonderhoud in de eerste fase van uw onderneming.

Voor gevestigde ondernemers

Het is mogelijk dat u als ondernemer in financieel moeilijke tijden wordt bijgestaan door het Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF). Neem contact op met BZF voor een vrijblijvend voorlichtingsgesprek. Kijk voor de contactgegevens onder het kopje "Meer informatie" onderaan deze pagina. Tijdens het voorlichtingsgesprek wordt gekeken naar uw situatie en welke ondersteuning het beste bij u past.

De Friese Zaak

Afhankelijk van uw voorlichtingsgesprek is het mogelijk dat u het advies krijgt om gebruik te maken van de ondersteuning van De Friese Zaak. De Friese Zaak is een samenwerkingsverband tussen het BZF, Stichting Ondernemersklankbord en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). U wordt als ondernemer verder geholpen door ervaren studenten van de NHL en een bedrijfsmentor van het Ondernemersklankbord. Het streven is dat u binnen een half jaar weer volledig zelfredzaam bent en de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum. Wilt u een afspraak maken met het Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF) voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan via telefoonnummer: 14058. Kijk voor meer informatie en regelingen op de website van BZF: www.bureauzelfstandigenfryslan.nl