Gratis advies op maat voor nieuwbouwwoningen

Koopt u als particulier een bouwkavel in Opsterland? Dan kunt u gratis advies krijgen over energiebesparende maatregelen voor uw nieuwe huis.

Kosten

Het advies op maat is gratis. De energiebesparende maatregelen die u treft in uw nieuwe huis moet u zelf betalen. Hiervoor zijn verschillende subsidies beschikbaar.

Aanpak

Nadat de koop van de bouwkavel rond is, kunt u aangeven of u wilt dat adviesbureau Invent uit Beilen contact met u opneemt om een afspraak te maken. De afspraak is bij u thuis. De medewerkers van Invent geven u gratis advies over milieu- en energiebesparende maatregelen voor uw nieuwe huis. Dat doen zij op basis van een schetsontwerp van het huis; een advies op maat. In totaal heeft u 2 gesprekken met Invent.

 

Na afloop weet u:

  • wat de mogelijkheden zijn voor milieu- en energiebesparende maatregelen in uw nieuwe huis zijn.
  • wat de extra investeringskosten zijn.
  • binnen welke termijn de maatregelen rendabel zijn.
  • welke subsidies u kunt aanvragen als tegemoetkoming in de investeringskosten.

U krijgt ook een EPC-berekening. Dit getal geeft aan hoe energiezuinig uw woning kan worden.

U beslist zelf

U beslist zelf of u milieu- en energiebesparende maatregelen neemt aan uw nieuwe huis. U bent dus tot niets verplicht! Kiest u ervoor enkele of alle maatregelen te nemen, neem dan contact op met een aannemer of architect en vraag offertes aan. Wordt u niet wegwijs in de offertes en heeft u nog vragen? Ook dan kan adviesbureau Invent u helpen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.