Zonneboilersubsidie

Subsidie voor particuliere eigenaren van een bestaande of nieuw te bouwen woning voor de aanschaf van een zonneboiler. De subsidie is € 500,-.

Voorwaarden

  • U bent eigenaar van een woning of nieuw te bouwen woning.
  • De zonneboiler voldoet moet een jaarlijkse opbrengst hebben van tenminste 3,0 Gj bepaald volgens NPR 7976 'Bepaling van de energetische opbrengst van zonneboilers' of volgens het zonnekeur voor zonneboilers.

Bijzonderheden

Bij een zonneboiler hoort een zonnecollector of zonnepaneel die op het dak geplaatst moet worden. Meestal kunt u deze vergunningsvrij plaatsen. U leest in de flyer 'Zonnecollectoren en zonnepanelen' van de Rijksoverheid wat de regels zijn. Kunt u niet vergunningvrij een zonnecollector of zonnepaneel plaatsen, vraag dan een omgevingsvergunning aan.

Aanvraag

Wilt u voor een bestaande of nieuw te bouwen woning een zonneboiler aanschaffen? Dan kunt u hier via de gemeente online subsidie voor aanvragen via het formulier "Aanvraag subsidie zonneboiler" (bovenaan deze pagina onder het kopje 'Direct regelen').

Verdere procedure

U ontvangt een brief van de gemeente wanneer uw aanvraag voor de zonneboilersubisidie is goedgekeurd. Daarbij krijgt u een gereedmeldingsformulier. Als de zonneboiler is geïnstalleerd in uw huis, stuurt u het gereedmeldingsformulier (met een kopie van de nota van de zonneboiler) terug naar de gemeente. Zodra het gereedmeldingsformulier bij ons binnen is nemen wij contact met u op om te controleren of de zonneboiler daadwerkelijk is geïnstalleerd. Is dat het geval? Dan besluit het college van B&W binnen 8 weken of u de subsidie definitief krijgt.

Uitbetaling van de subsidie

Als het college van B&W heeft besloten u de zonneboilersubsidie definitief te geven, wordt het geld binnen 8 weken uitbetaald.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Publiekscentrum.