Gebiedsteam

U kunt in de situatie komen dat u het even niet meer weet, of dat u iets niet meer zelfstandig kunt. Of u heeft een zetje in de rug nodig, iemand die u helpt of gewoon een luisterend oor.

Het kan ook zijn dat u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving. Heeft uw kind, partner, ouder goede vriend of kennis ondersteuning nodig?
Dan kan het Gebiedsteam u hierbij helpen.

 • Vraagwijzer Opsterland

  Op Vraagwijzer Opsterland kunt u terecht voor vragen over wonen, zorg, geld, werk, vervoer en actief zijn.

 • Waarvoor is het Gebiedsteam?

  Ook u kunt in de situatie komen dat u het even niet meer weet of iets niet meer zelfstandig kunt. Heeft u een zetje in de rug nodig, iemand die u helpt of gewoon een luisterend oor? Of is er iemand in uw omgeving om wie u zich zorgen maakt? Heeft uw kind, uw partner, ouder of goede vriend ondersteuning nodig?

 • Contact Gebiedsteam

  Het Gebiedsteam van de gemeente geeft informatie, advies en ondersteuning bij ouder worden, zelfstandig wonen, (rouw)verwerking, mantelzorg, dagbesteding, opvoeden, gezins-/relatieproblemen en het op orde krijgen van de financiën. Eigenlijk kunt u met al uw vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt bij het Gebiedsteam terecht. In contact komen met het Gebiedsteam doet u zo:

 • Loketten Gebiedsteam

  U kunt in drie dorpen in de gemeente terecht bij een loket van het Gebiedsteam. Er zijn loketten in Beetsterzwaag, Gorredijk en Ureterp. U kunt zonder afspraak langskomen.

 • Onafhankelijke cliëntondersteuning

  Nadat u ondersteuning van het Gebiedsteam heeft gevraagd, komt één van de consulenten bij u thuis om uw situatie te bespreken.