Nieuws Gebiedsteam

• Vrijdag 15 november: lunch en theater voor mantelzorgers 06 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 staan de deuren van MFC De Wier in Ureterp open voor alle mantelzorgers die in de gemeente wonen. Tijdens een heerlijke lunch kan er gezellig met elkaar gepraat worden, ervaringen uitgewisseld en elkaar een hart onder riem gestoken worden. Aansluitend is er een theatrale voorstelling vol verhalen en liedjes.

• Column september - Een andere energieleverancier

Wij zien de laatste tijd regelmatig dat het mis gaat wanneer mensen overstappen naar een andere energieleverancier. Dat is erg jammer, want je kunt als consument best een aardig centje verdienen aan een dergelijke overstap. Wij geven graag een paar tips en benoemen de valkuilen.

• Column juni - De buurtbarbecue

Dat een sterke samenleving zorgt voor een groter gevoel van veiligheid, dat wist u misschien al. Maar wist u ook dat een sterke samenleving zorgt voor een betere gezondheid en meer zorgzaamheid? Nu we steeds langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen is die sterke samenleving meer dan nodig. Omzien naar elkaar en er voor elkaar zijn! Het spreekwoord zegt het al: beter een goede buur dan een verre vriend.

• Column april - Vraag een vrijwilliger!

Heeft u een luisterend oor nodig? Kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Of heeft u hulp nodig, omdat u iets niet meer zelf kunt? U hoeft niet altijd meteen een beroep te doen op professionele ondersteuning. In Opsterland zijn er veel vrijwilligers actief die graag iets voor hun medemens willen betekenen. Zo zijn er in de meeste dorpen dorpssteunpunten, waar u terecht kunt met uw vraag. Maar u kunt ook rechtstreeks terecht bij bijvoorbeeld Humanitas, De Zonnebloem, kerken, de Plusbus of de VPTZ.

• Column januari - Het dorpssteunpunt: hulp dichtbij!

In bijna alle dorpen in de gemeente Opsterland vormen vrijwilligers een dorpssteunpunt. Het dorpssteunpunt is er als u het lastig vindt om zelf hulp of ondersteuning aan mensen in uw omgeving te vragen. Bijvoorbeeld als u tijdelijk een helpende hand nodig heeft. Of om de hond uit de laten als u net geopereerd bent. Of om wat klusjes in en om huis te doen, een wandeling te maken of gewoon voor een gezellig praatje. Ook voor hulp met de computer of hulp bij het invullen van formulieren kunt u een vrijwilliger van het dorpssteunpunt vragen.