Toegankelijk Opsterland

De gemeente Opsterland is er voor iedereen. Dat betekent ook dat openbare gebouwen, voorzieningen en wegen goed bereikbaar, bruikbaar en toegankelijk moeten zijn.

Toegankelijkheid openbaar vervoer

Wilt u weten welke bushaltes toegankelijk zijn? Met de haltescan  kunt u haltes zoeken en bekijken of ze voor u toegankelijk zijn.

De haltes zijn onderverdeeld in 3 categorieën:

  • volledig toegankelijk
  • visueel beperkt toegankelijk
  • motorisch beperkt toegankelijk

U kunt  inzoomen om uw haltes van dichterbij te bekijken.

Parkeren

Heeft u een beperking of een handicap? Dan kunt u een individuele gehandicaptenparkeerplaats aanvragen vlakbij uw huis. Onder het blauwe bord met het rolstoelsymbool wordt een wit onderbord met het kenteken van uw voertuig aangebracht. Alleen uw auto of gehandicaptenvoertuig mag hier staan.

Stichting Werkgroep Toegankelijkheid Opsterland

De gemeente Opsterland werkt samen met De Stichting Werkgroep Toegankelijkheid Opsterland. De doelstelling van de werkgroep is gericht op de integratie, participatie en emancipatie van ouderen en personen met een beperking of een handicap. 

Dit doen zij door middel van het signaleren, bevorderen en/of verbeteren van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbaar toegankelijke ruimtes. Voor vragen, opmerkingen en verbeterpunten kunt u terecht op de website van de stichting www.wtopsterland.nl U vindt daar ook een overzicht van alle gehandicaptenparkeerplaatsen. 

Meer informatie

Klachten die meteen opgelost moeten worden kunt u het beste melden via het formulier Melding openbare ruimte of neem contact op met het Publiekscentrum.