Redenen waarom de WOZ-waarde hoger uit kan vallen

De WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of perceel is nauwkeurig vastgesteld. Toch kan het zijn dat u het niet eens bent met de hoogte van de WOZ-waarde. U kunt dan bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Waarom ligt de WOZ-waarde hoger dan verwacht?

Wij raden u aan eerst goed na te gaan waarom de WOZ-waarde misschien hoger is dan u had verwacht:

  • Ligt de vraagprijs van vergelijkbare woningen, bedrijfspanden of percelen die te koop staan bij u in de straat of in het dorp rond de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of perceel?
  • De gemiddelde landelijke wijziging van de WOZ-waarde kan afwijken van de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of perceel. Opsterland is een populaire gemeente om in te wonen en daardoor kan uw WOZ-waarde afwijken van het landelijke gemiddelde.
  • Misschien heeft u het afgelopen jaar uw woning verbouwd of achterstallig onderhoud uitgevoerd, waardoor de WOZ-waarde is gestegen.
  • Heeft u zelf een taxatierapport dat een lagere waarde van uw woning, bedrijfspand of perceel aangeeft? Bedenkt u zich dan dat deze taxatie misschien een ander doel heeft gehad. Bijvoorbeeld voor de bank vanwege een hypotheekverstrekking. Daardoor kan deze waarde verschillen met de WOZ-waarde.