MFA Gorredijk: ontwerpsessie met bewoners stationsweg

Stel: u woont aan de Stationsweg in Gorredijk vlakbij het plangebied voor de nieuwe MFA. Dan kent u het plan voor de nieuwe MFA en weet u dat er een parkeerterrein komt, op niet al te grote afstand van uw achtertuin. Fijn dat parkeergelegenheid geregeld wordt, maar daar wilt u natuurlijk geen last van krijgen.

Ontwerpsessie 25 januari

Als bewoner weet u vaak zelf het beste wat past en werkt voor u en uw buurt. Daarom organiseerden de projectleider en de omgevingsmanager van de MFA op 25 januari 2018 een ontwerpsessie met de direct betrokken bewoners van de Stationsweg en de architect. De bewoners gingen in twee groepen zelf aan de slag en tekenden hun wensen en ideeën uit. Vervolgens presenteerden ze dit aan elkaar. Opvallend was dat beide groepen ongeveer met ongeveer dezelfde ideeën en oplossingen kwamen. De belangrijkste: een groene buffer voor voldoende afstand tussen de achtertuin en de parkeerplaats. Dit wordt door de architect meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.

Een mooi voorbeeld van hoe de ‘mienkskip’ op voorhand meedenkt over de invulling van zijn eigen buurt!