Column maart - Vervoer

Wordt u ouder en vindt u autorijden niet meer zo prettig? Of heeft u geen rijbewijs (meer) en wilt u toch graag op pad? Er zijn verschillende mogelijkheden voor openbaar vervoer in de gemeente en omgeving.

Buurtbus

Bijvoorbeeld de Buurtbus. Vrijwilligers rijden op doordeweekse dagen via een vaste dienstregeling door Bakkeveen, Wijnjewoude, Hemrik, Lippenhuizen, Gorredijk, Terwispel en Tijnje. Een enkele reis kost slechts 2 euro. Ook als u hulp nodig heeft met in- en uitstappen of met de rollator bent, kunt u zonder problemen met de Buurtbus reizen. Kijk op www.ov9292.nl (Arriva Buurtbus lijn 104) voor haltetijden.

Plusbus

Bent u zestigplusser of heeft u een lichamelijke beperking, dan is er ook de Plusbus. Met de Plusbus reist u van deur tot deur in de gemeente en naar stations, verpleeghuizen of ziekenhuizen in Drachten en Heerenveen. Ook als u in een (elektrische) rolstoel zit kunt u met de Plusbus reizen. U kunt een rit minimaal één dag van te voren aanvragen bij de vrijwilligers. U belt daarvoor naar 06 - 14 54 43 77 (tussen 09.00 en 11.00 uur).

Kunt u niet met de Buurtbus of Plusbus reizen? Familie, vrienden of buren kunnen u misschien helpen door u eens te brengen. Lukt het niet om zelf vervoer te regelen? De consulenten van het Gebiedsteam kijken graag met u mee voor een oplossing. Misschien komt u in aanmerking voor Wmo-vervoer of een Valys-pas.


column