Zo werkt het Gebiedsteam

Als u zich aanmeldt bij het Gebiedsteam, volgt er een periode met gesprekken. Tijdens die gesprekken brengen we uw situatie goed in beeld. Er wordt een dossier gemaakt en als er hulp nodig is dan komt daarvoor een plan. Op deze pagina vertellen we u wat u precies kunt verwachten en hoe wij werken. 

1. Eerste gesprek

Een medewerker van het Gebiedsteam maakt een afspraak met u voor een gesprek. In dat gesprek bespreken we de volgende vragen:

  • Waarbij heeft u hulp nodig?
  • Wat lukt zelf met hulp van anderen, zoals vrienden, familie, buren?
  • Heeft u al hulp en zo ja wat voor soort hulp?
  • Wat zijn de mogelijke oplossingen?

Wij vragen u bij het eerste gesprek een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij de hand te hebben. Wij zijn wettelijk verplicht om de identiteit vast te stellen van de mensen aan wie we hulp verlenen. 

2. Vervolggesprek

Na het eerste gesprek plannen we een vervolggesprek in. Het kan prettig voor u zijn om dan iemand die u goed kent mee te nemen. Dat
kan een familielid, vriend of andere bekende zijn. U kunt ook hulp vragen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Zij zijn opgeleid om u te helpen uw situatie goed uit te leggen. Deze ondersteuning staat los van de gemeente en is voor u gratis. Kijk voor meer informatie op
https://ocodenktmee.nl.

3. Dossier / ondersteuningsplan

Na de gesprekken en eventueel verder onderzoek maken wij een dossier aan. Als er hulp vanuit de gemeente nodig is, maakt de medewerker van het Gebiedsteam een verslag. We noemen dit het ondersteuningsplan. Lees dit goed door, want hierin staat hoe wij u verder gaan helpen en wat er aan (specialistische) hulpverlening nodig is. 

Wij schrijven alleen informatie over u op die belangrijk is om te beoordelen wat u/uw kind aan hulp nodig heeft. Soms staat daarom niet alles wat is besproken in het ondersteuningsplan. U kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met uw gegevens. Wij beschermen ze en delen ze alleen met anderen als u daarvoor schriftelijk toestemming geeft.
 

Goed om te weten 

Het Gebiedsteam werkt met de Verwijsindex. Dit is een landelijk systeem. De Verwijsindex laat zien wie allemaal betrokken zijn bij een kind, jeugdige, volwassene of gezin. Door dat van elkaar te weten kunnen hulpverleners beter samenwerken. De zorg en begeleiding wordt zo goed op elkaar afgestemd. Kijk voor meer informatie op www.verwijsindexfryslan.nl