Omgevingsvergunning
Of u nu een bouwvergunning, kapvergunning of sloopvergunning nodig heeft: ze vallen tegenwoordig allemaal onder de omgevingsvergunning. Wel zo handig!
Direct regelen
Stappenplan aanvraag omgevingsvergunning
Heeft u bouwplannen, wilt u een functie wijzigen of iets anders? En vraagt u zich af of hiervoor een omgevingsvergunning nodig is?
Volg het stappenplan. U ziet dan meteen of u in aanmerking komt voor een omgevingsvergunning.
Vergeet ook niet om uw buren te informeren over uw plan.
Veelgestelde vragen
Kan ik bezwaar maken tegen een verstrekte omgevingsvergunning?
Ja. Binnen 6 weken nadat het besluit genomen is. Het besluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad, onze gemeentepagina Sa! en op de website. Bekijk hier hoe u bezwaar kan maken.
Kan ik een omgevingsvergunning inzien?
Als u bezwaar maakt tegen een vergunning, mag u deze inzien.
Wat is de geldigheidstermijn van een omgevingsvergunning?
Een omgevingsvergunning heeft geen geldigheidsduur en is dus in principe onbeperkt geldig.
Wel kunnen we de vergunning intrekken. Dit gebeurt eigenlijk alleen als de vergunninghouder geen gebruik maakt van de vergunning binnen 1 jaar nadat deze verleend is en zonder dat de vergunninghouder daarvoor een goede reden heeft. Voordat een vergunning wordt ingetrokken, zullen we altijd eerst met u overleggen.
Kosten
Een conceptaanvraag en/of omgevingsvergunning kost geld. Hoeveel geld precies, hangt af van uw plannen en de kosten daarvan. In de legesverordening vindt u een tabel met daarin alle voorkomende kosten voor een conceptaanvraag/omgevingsvergunning.
Kiest u voor een conceptaanvraag? Dan worden de kosten daarvan afgetrokken van de kosten voor de omgevingsvergunning als u deze aanvraagt. Blijkt tijdens de conceptaanvraag dat een vergunning niet haalbaar is? Dan betaalt u wel de kosten voor de conceptaanvraag en de welstandscommissie.